Akademisk Skytterlag – ASL

Studentidrett siden 1922

Vil du begynne i ASL?

Hvem kan bli med?

Akademisk Skytterlag retter seg primært mot studenter ved Universitetet og høgskolene i Oslo. Vi har medlemmer fra alle fakultetene ved Universitetet i Oslo, samt Høgskolen i Oslo, BI, Menighetsfakultetet og Politihøgskolen. På begynnerkursene pleier  kjønnsfordelingen å være nær 50/50. Det er ikke noe krav om at du er student, men studenter har rimeligere medlemsavgift ved å vise gyldig studentkort med betalt semesteravgift for det inneværende semesteret.

Hvordan blir du medlem i ASL?

For å kunne bli med på våre aktiviteter, må man melde seg inn i laget og gjennomføre et sikkerhetskurs på pistolbanen. Vi arrangerer rimelige kurs minst to ganger i året. Først etter godkjent sikkerhetskurs kan man begynne med kruttpistolskyting. Kurset er også gyldig som sikkerhetskurs for andre pistolklubber i Norge, vi utsteder et diplom ved godkjent kurs.

Sikkerhetskurs blir avholdt ved starten av hvert semester. Tid og sted blir kunngjort på nettsidene. Kurset går over tre kvelder.

Neste sikkerhetskurs avholdes 27.-29. oktober 2017. Meld deg på ved å bruke vårt kontaktskjema, klikk her.

Dersom du allerede har gjennomgått og fått godkjent sikkerhetskurs hos ASL eller i et annet skytterlag, melder du deg inn i laget ved å møte opp på trening på pistolbanen.

Hvor er skytebanene?

Pistolbanen befinner seg  i Ekeberg idrettshall. Det er gratis parkering ved hallen. For dem som reiser kollektivt, er det lettest å bruke trikk 18 eller 19 til Jomfrubråten (men akkurat denne holdeplassen er stengt for tiden, så ta trikken til Sportsplassen). Det går også an å ta buss 23 til Simensbråten og gå over Ekebergsletta ved Ekeberg skole. Buss 74 Vika-Mortensrud stopper utenfor hallen.

Rifle skyter vi på Løvenskioldbanen i Bærum kommune (Klikk her for kart). Trening her kommer i stand etter avtale enten på en pistoltrening eller på mail. Ønsker du å trene rifle i regi av Akademisk Skytterlag, er det derfor viktig å stå på mailinglista for medlemer. I sesongen er det dessuten fast trening hver første mandag i måneden.

Feltpistoltrening foregår på Løvenskioldbanen. På samme måte som med rifletrening må disse treningene avtales på forhånd. Her skyter vi også våre feltstevner.

Nødvendig og påbudt utstyr

Hørselvern: Hørselvern er absolutt nødvendig og påkrevd, både på luft- og kruttpistolbanen. Pass på ved kjøp av hørselvern at disse er tiltenkt skyting; industrihørselvern er ikke bra nok!

Beskyttelsesbriller: ASL anbefaler bruk av splintsikre briller. Den viktigste beskyttelsen er mot varme tomhylser, kruttslam og eventuelt rikosjetterende fragmenter. Selv om det sistnevnte ikke er vanlig, kan det skje. Vanlige briller beskytter også noe (kruttslam og tomhylser), men husk at glassoptikk kan knuse og gjøre større skade enn prosjektilet i seg selv ville gjort. Det beste er å kjøpe beskyttelsesbriller, enten av noen som selger våpen eller enklere varianter på f.eks. Clas Ohlson, eventuelt bruke vanlige briller med plastoptikk.

Priser

Som studentlag har vi forholdsvis rimelige priser.

  • Medlemskontingent for studenter, per år: 600,-
  • Medlemskontingent for ikke-studenter, per år: 800,-
  • Sikkerhetskurs studenter: 600,- (Obligatorisk, engangsbeløp)
  • Sikkerhetskurs ikke-studenter: 1200,- (Obligatorisk, engangsbeløp)
  • Medlemskontingenten inkluderer kontingent på 325 kroner til Oslo skytterkrets
  • 50 skudd .22LR på Ekeberg: 40,-
  • Treningsavgift på Ekeberg pr. kveld: 10,- Om det brukes elektroniske skiver: 30,-
  • Lån av våpen på banen: Gratis
  • Ladekurs: Gratis
Reklamer